Ieri, 19 septembrie, intr-o atmosfera festivă și emoționantă, ne-am luat la revedere de la tinerii implicați în proiectul ”SOLUTII ECO-EDUCATIVE PRIVIND MANAGEMENTUL SUSTENABIL AL DEȘEURILOR MUNICIPALE ÎN JUDEȚUL MARAMUREȘ.
Evenimentul, la care au participat peste 300 de persoane, a avut loc în Aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare fiind organizat de către directorul de proiect, Ș.l.dr.ing. Irina Smical. Am fost extrem de onorați atât de prezența dlui Inspector General Adjunct, prof. dr. Ciprian Cucuiat cât și de cea a dlui director al SC Drusal SA Baia Mare, ing. Mihai Apan, care a asigurat tot sprijinul logistic și material al acestui proiect de succes. Sala a fost plina de reprezentanții și "ECO-TEAM" urile celor 23 de unități de învățământ din județul Maramureș implicate în desfășurarea proiectului pe parcursul unui an. Am fost impresionati de implicarea activă a elevilor de liceu care in data de 7 noiembrie 2017 au participat la o actiune amplă de ecologizare a cartierului Vasile Alecsandri dorind în acest mod să devină un exemplu pentru cetățenii din zonă în vederea menținerii curățeniei și a colectării selective a deșeurilor. Nu s-au lăsat mai prejos nici elevii școlilor gimnaziale care, impreună cu cadrele didactice indrumătoare, au organizat în unitățile de învățământ "Zone Verzi" cuprinzând creații cu teme "ECO" cu indemnuri de salvare a mediului înconjurător prin gestionarea responsabilă și sustenabilă a deșeurilor. Toți participanții la activitățile din cadrul proiectului au primit diplome și un cadou simbolic cu puternic mesaj de menținere a mediului înconjurător curat și protejat.
Le mulțumesc din suflet tuturor celor implicați în această activitate amplă și-mi iau "la revedere" cu speranța că vom continua această colaborare de succes concentrându-ne energia și cunoștințele pentru găsirea de soluții viabile și eficiente în vederea asigurării condițiilor optime de gestionare "eco-sustenabilă" a deșeurilor.
Felicitari si mult succes tuturor! ~ dr.ing. Irina Smical


Felicitări echipei ECO-TEAM de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" pentru activitățile realizate în cadrul proiectului "Soluții eco-educative privind managementul sustenabil al deșeurilor municipale în județul Maramureș" coordonat de doamna dr.ing. Irina Smical de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Centrul Universitar Nord Baia Mare. ~ prof. Laura Nagy

Imagini de la această activitate