Elevii de la Colegiul National "Mihai Eminescu" au plantat astazi, 16 aprilie, cateva sute de puieti din specia carpen, completand astfel gardul viu din jurul institutiei. In ciuda ploii puternice, elevii nu au abandonat demersul lor ecologic si totodata estetic, reusind sa sadeasca o buna parte dintre puieti, actiunea urmand sa fie continuata totusi... cand vremea va permite.

Cativa elevi de la Colegiul National "Mihai Eminescu" s-au mobilizat si au demonstrat ca iubesc natura atat de mult incat nu pareau deranjati deloc de faptul ca turna cu galeata, in timp ce ei plantau puieti in jurul unitatii lor de invatamant.

"Am plantat mici puieti. Sunt folositori si pentru salvarea mediului si pentru infrumusetarea liceului nostru. Ploaia a reprezentat un mic dezavantaj, dar in rest a fost bine. Am reusit sa ne mobilizam si cred ca a iesit foarte bine", a spus Maria Abrihan, una dintre elevele care a participat la actiunea de plantare a puietilor.

"Ploaia a fost un impediment in actiunea asta si ne-a dezavantajat din punctul asta de vedere, insa ne-a si unit, pentru ca fiecare a pus mana de la mana si am reusit sa facem ceva frumos", a completat elevul Norbert Iles.

Actiunea desfasurata de elevii Colegiului National "Mihai Eminescu" face parte din proiectul – concurs "Scoli pentru un viitor verde", liceele castigatoare urmand sa primeasca titlul de "scoli verzi".

Autor: Andrei Gherghel
sursa: emaramures.ro

imagini de la aceasta activitate