Actiune inedita cu ocazia Zilei Pamantului la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare. 20 de elevi ai liceului au protestat impotriva degradarii mediului defiland in "haine" confectionate din ziare, reviste, saci menajeri si... hartie creponata.

Parada ecologica pe scena salii festive a Colegiului National "Mihai Eminescu". Cu ocazia Zilei Pamantului, 20 de elevi ai liceului au atras atentia asupra degradarii mediului printr-o parada in care au purtat haine facute din ziare, reviste, hartie creponata si chiar saci menajeri. Rezultatul? Costume indite, ce ar face-o invidioasa si pe noncoformista artista Lady Gaga, care a avut o sosie chiar la eveniment.

"Pot sa spun ca m-a inspirat cantareata Lady Gaga. Am vrut sa fac ceva mai inedit, intrucat stiam ce vor face colegii mei... si am utilizat aceste pungi", a spus Cristina Barbus, "Lady Gaga" de la "Eminescu".

Un elev al liceului a primit chiar un premiu special pentru costumul sau de "robot din carton". "M-am inspirat de la tv. Reprezint un om modern, tehnologizat, electronic... un robot", si-a justificat alegerea Razvan Suteu.

Alti designeri amatori s-au inspirat... de pe Hi5. "Am vazut un model asemenator pe Hi5 si am decis sa ma inspir. E un costum de balet", a explicat Andrada Hossu. Ocupanta primei pozitii la acest concurs spune ca a muncit mult pentru a imbracamintea cu care a defilat. "Am muncit aproximativ o saptamana la aceasta rochita, cam doua ore pe zi", a precizat Anamaria Fat.

Actiunea face parte dintr-un proiect derulat in mai multe unitati de invatamant, care doresc sa faca dovada ca sunt "scoli verzi". "Copiii au fost foarte entuziasmati, au dorit sa participe, nu am obligat pe niciun elev sa vina si iata rezultatele", a declarat Laura Nagy, profesorul coordonator al actiunii.

Elevii de la Colegiul "Eminescu" au participat si la o sceneta-protest impotriva consumului de droguri, in Piata Millenium, dupa care s-au deplasat, alaturi de ceilalti colegi ai lor de la alte scoli, intr-un mars al tacerii, organizat in cinstea Saptamanii Voluntariatului.

Autor: Catalin Tineghe
sursa: emaramures.ro

imagini de la aceasta activitate