Pe 9 mai 2014, de Ziua Europei, Centrul Europe Direct Maramures a organizat Conferinta privind stilul de viata european, care s-a desfasurat dupa festivitatea de premiere a Concursului de desen, intr-un cadru minunat creat prin expozitia de desene.

Conferinta privind stilul de viata european a reunit peste 150 de participanti care au apreciat cele in jur de 50 de interventii prezentate in cadrul evenimentului.

Dimensiunea europeană a evenimentului a fost accentuata prin participarea tinerilor voluntari straini care activeaza in cadrul ONG-urilor: AIST Baia Mare, YMCA Romania şi YMCA Baia Mare. Tineri din Germania, Danemarca, Polonia, Portugalia, Georgia, Azerbaijan, Italia, Olanda, Spania, Serbia şi Franta ne-au povestit despre proiectele pe care le desfasoara in comunitatea maramureseana si despre experientele petrecute in tara noastra.

S-a discutat despre:

- traditiile maramuresene si arta maramureseana

- armonia interioara prin cultura si arta

- valori europene si valori care definesc un stil de viata sanatos si armonios

- alimentatie sanatoasa

- protectia mediului si reciclarea deseurilor

Alimentatia sanatoasa a fost promovata de asemenea, prin mai multe interventii de catre reprezentanti de la:
– Sc. Gimn. "A. Iancu" Baia Mare – elevii au prezentat ce insemna o alimentatie sanatoasa pentru o viata frumoasa.
- Col. Ec. "N. Titulescu" Baia Mare – elevii au sustinut o prezentare deosebita a proiectului "Hrana – Echilibru, Armonie si Limite intr-un Trup Hipersanatos” (HEALTH).
- Despre mancaruri traditionale maramuresene de post ne-a vorbit un elev de la Lic. Teol. Ortodox Baia Mare.
- Tineri de la C.T. "Anghel Saligny" Baia Mare ne-au transmis mesajul proiectului derulat in liceul lor: "Romania, mananca azi ca sa fii sanatoasa maine”.
- Despre JUNK FOOD si CONSECINŢELE UNEI ALIMENTATII NESANATOASE ne-au informat elevi de la C. N. "Gh. Sincai" Baia Mare.
- Un semnal de alarma privind productia de alimente ni l-au transmis elevi de la Colegiul Tehnic Transilvania Baia Mare.
- "Hora Vitaminelor" este un proiect care a fost prezentat de elevi de la Sc. Gimn. "I.L. Caragiale" Baia Mare.

La finalul celor 5 ore de conferinta, toti participantii si profesorii coordonatori au primit premii si diplome.
Sursa: europedirect.cdimm.org/evenimente/conferinta-impreuna-in-europa-unitatea-si-diversitatea-stilului-de-viata-European
imagini de la aceasta activitate