1. Domeniul în care se încadrează proiectul: Educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos
2. Scopul activităţii: Promovarea de demersuri didactice în domeniul educaţiei, prin consolidarea relaţiei dintre creaţie, educaţie şi abilităţile practice ale elevilor precum şi asigurarea interdisciplinarităţii educaţiei.
3. Obiectivele educaţionale ale activităţii:
- Abordarea realistă a unor probleme de sănătate, pe care le ridică alimentele nesănătoase.
- Realizarea unor schimburi de experienţă pe această temă între partenerii implicaţi în proiect prin lucrările/materialele prezentate şi prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului.
- Publicarea celor mai bune lucrări în Revista Alimedia, ISSN 2247 – 8078, revistă on-line editată în cadrul Colegiului Tehnic Transilvania din Baia Mare.
4. Elevi participanţi:
- număr total de elevi participanţi: 268
5. Durata desfăşurării activităţii:
- Activităţile din cadrul proiectului în care au fost implicaţi elevii s-au desfăşurat în perioada martie – aprilie 2015
- 30 aprilie 2015 – a fost data la care elevii participanţi la activităţile din proiect au aflat rezultatele muncii lor.
6. Descrierea activităţii:
La a V-a ediţie a Concursului şi Simpozionului Naţional “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE” s-au înscris cu lucrǎri având ca tematicǎ siguranţa alimentarǎ şi educaţia pentru sǎnǎtate, elevi şi profesori din 35 de judeţe: Sibiu, Prahova, Olt, Dâmboviţa, Braşov, Iaşi, Arad, Giurgiu, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Brăila, Mehedinţi, Botoşani, Vaslui, Alba, Teleorman, Dolj, Timiş, Neamţ, Galaţi, Buzǎu, Gorj, Cluj, Argeş, Covasna, Ialomiţa, Suceava, Vâlcea, Bacǎu, Bihor, Hunedoara, Maramureş şi municipiul Bucureşti.