Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", 13 noiembrie 2018

Consumul de droguri a luat forma unui fenomen social în ţara noastră, populaţia cea mai expusă fiind adolescenţii şi tinerii. Aceştia sunt cei mai expuşi consumului deoarece adolescenţa este vârsta la care se formează identitatea de sine, se definitivează personalitatea, se construiesc principii de viaţă; adolescentul este în căutare de modele, iar dacă modelele sunt reprezentate de personaje negative, creşte posibilitatea ca adolescentul să adopte comportamentul modelului său.

Proiectul educațional "Spune NU drogurilor" îşi propune o monitorizare continuă a elevilor şi conştientizarea riscurilor la care se expun prin fumat, consumul de alcool şi droguri. Derularea proiectului "Spune NU drogurilor" şi atingerea obiectivelor specifice ale acestuia va genera efecte benefice prin sporirea capacităţii elevilor de valorificare eficientă a informaţiilor cu privire la problematica drogurilor.

Scopul proiectului educațional "Spune Nu drogurilor" este dezvoltarea unor atitudini pozitive pentru un stil de viaţă sănătos, fără alcool, tutun şi droguri în rândul elevilor precum și prevenirea consumului de droguri.

Imagini de la aceasta activitate.