21 de parteneri vor sarbatori "Saptamana nationala a voluntariatului" in Baia Mare in perioada 19 – 25 aprilie, printr-o serie de evenimente prin care organizatorii isi doresc sa atraga atentia asupra importantei voluntarilor si a activitatilor pe care acestia le desfasoara.

Pe durata acestei sapatamani vor avea loc atat intalniri si discutii pe tema voluntariatului, cat si activitati practice, precum ecologizarea zonei Valea Usturoiului, plantarea de copaci in jurul Casei Tineretului sau realizarea unor activitati pentru copiii internati la Spitalul Municipal din Baia Mare.

"Noi am reusit sa strangem un numar destul de mare de scoli, licee, alte organizatii nonguvernamentale, pana si alte organizatii care isi doresc cu adevarat sa simta ca in Baia Mare se poate face o miscare a voluntarilor care sa aiba la un moment dat o greutate la nivel de societate civila", a spus Titel Caosan, presedintele Asociatiei Kelsen.

"Saptamana nationala a voluntariatului" se va incheia cu infiintarea Centrului de voluntariat - "Fabrica", misiunea acestui centru fiind aceea de a functiona ca o structura informala organizata la nivel local, care sa promoveze si sa dezvolte voluntariatul in judetul Maramures.

La nivel local evenimentul este initiat si organizat de catre Asociatia Kelsen si Asociatia Team for Youth. Alaturi de organizatori stau ceilalti 21 de parteneri reprezentati de asociatii de voluntari, unitati de invatamant din Baia Mare, Fundatia Judeteana pentru Tineret Maramures sau Penitenciarul Baia Mare.