Joi, 6 iunie 2019, la Biblioteca Județeană "Petre Dulfu" Baia Mare s-a desfășurat Simpozionul și Concursul "Salvează mediul și fii ECO!" ediția a IV-a înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2019, fără finanțare M.E.N. poziția 1578, aprobat prin OMEN 3016/09.01.2019. Coordonatorii acestui simpozion și concurs sunt Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" și Colegiul Tehnic "Transilvania" Baia Mare în parteneriat cu:

  • Inspectoratul Școlar Județean Maramureș
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Centrul Universitar Nord din Baia Mare
  • Direcția Silvică Maramureș
  • Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureş
  • Asociația Heidenroslein
  • Serviciul Public Ambient Urban
  • S.C. Remat S.A.
  • Uzina de Apă Baia Mare.

La acest simpozion și concurs s-au înscris 221 profesori și 404 elevi din 33 de județe.

Aceast simpozion face parte dintr-un proiect care își propune inițierea unor activități din domeniul ecologiei și protecției mediului care să-i reunească pe cei interesați de salvarea naturii. În cadrul proiectului s-au desfășurat mai multe activități:

"Colectăm și reciclăm pentru un viitor verde"

"Expo reciclarea"

"Apa o problemă a lumii contemporane"

"Luna pădurii".

Ultima activitate, Simpozionul și Concursul "Salvează mediul și fii ECO!" din cadrul proiectului a fost dedicată Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie) şi s-a adresat tuturor cadrelor didactice și elevilor din învăţământul primar, gimnazial, liceal și profesional care sunt interesați de cunoașterea importanței protejării și conservării unor specii de floră, faună și a problemelor legate de starea mediului înconjurător.
În urma concursului, la secțiunea elevi, s-au acordat premii și mențiuni celor mai frumoase lucrări. În cadrul acestei activități a avut loc și o paradă a costumelor Eco realizată de elevii celor două instituții de învățământ coordonatoare ale activității: Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" și Colegiul Tehnic "Transilvania" Baia Mare.

Scopul paradei Eco a fost acela de a demonstra ușurința realizării unor vestimentații din materiale (plastic, hârtie, metal, sfoară) care pot fi refolosite îmbinând utilul cu plăcutul stârnind plăcerea pentru frumos tuturor participanților.

Proiectul de parteneriat educațional "Salvează mediul și fii ECO!" ediția a IV-a a fost coordonat de: domnul director Mureșan Grigore, domna director adjunct Caltea Amalia, doamna profesoară Nagy Laura Magdalena de la Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" și domnul director Todoruț Victor, domnul director adjunct Orha Ioan, doamnele profesoare Baban Iuliana Georgeta și Dumitrașcu Doina de la Colegiul Tehnic "Transilvania" Baia Mare.

Imagini de la aceasta activitate.