Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", 18 noiembrie 2019

"Alege o viaţă sănătoasă! Spune NU drogurilor!" tema abordată cu clasa a V-a B de la Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" Baia Mare în cadrul Campaniei "19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor".
Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative - Secţiunea România (FICE România) a realizat și în acest an Campania "19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor", inițiată în anul 2000 de către Fundația Summitul Femeilor Lumii (World Women’s Summit Foundation), cu sediul la Geneva și la care România, prin FICE România, s-a asociat începând cu anul 2013.

Aflată în România la cea de-a VII-a ediție Campania "19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor" reprezintă o modalitate deosebit de atractivă de a organiza, în special în școli, acțiuni pentru schimbarea comportamentului social, pentru educarea și mobilizarea copiii și tinerilor, prin implicarea acestora, împreună cu instituții, organizații și alți parteneri ai societății civile, în prevenirea abuzului, neglijării, bullying-ului, abandonului și absenteismului școlar, a consumului de droguri și alte substanțe nocive, a traficului de persoane etc.

Scopul activității "Alege o viaţă sănătoasă! Spune NU drogurilor!" a fost: dezvoltarea unor atitudini pozitive pentru un stil de viaţă sănătos, fără alcool, tutun şi droguri în rândul elevilor și prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor.

Imagini de la aceasta activitate.