Elevii de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare au defililat, vineri, pe scena din sala festiva a unitatii de invatamant, prezentand colegilor o frumoasa parada de moda Eco. Activitatea se inscrie in proiectul educational "Ziua Pamantului, ziua noastra a tutruror", proiect care cuprinde activitati consemnate si in cadrul concursului "Scoli pentru un viitor verde", coordonat de profesoarele Ileana Vasilescu, Laura Nagy si Ramona Muresan.
Desigur ca cele mai "fitoase" rochite au fost premiate. Astfel, premiul I le-a revenit elevelor din clasa a XI-a F, respectiv Anamaria Fat si Ioana Pop, premiul II – Madalina Dunca, clasa a IX-a C, premiul III – Dana Pavel, clasa a XI-a F, mentiune I – Noemi Cesh, clasa a IX-a E, mentiune II – Madalina Muntean si Andrada Hosu, clasa a X-a, mentiune III – Adriana Pop, Iulia Nasui si Adelina Mihalic, clasa a XI-a A. De asemenea, au fost acordate si doua premii speciale pentru Marius Boltye (clasa a IX-a E) si Marius Sitar si Razvan :uteu, clasa a XI-a F.
Laura Nagy, ne-a declarat "Scopul principal al educatiei ecologice este acela de a oferi fiecarui individ posibilitatea de a manifesta o atitudine personala, responsabila fata de mediul in care traieste. Elevii invata sa cunoasca mai bine natura, sa inteleaga atat beneficiile pe care ne le ofera ea, cat si cerintele pe care trebuie sa i le respectam. Toate actiunile desfasurate au si un caracter preventiv, deoarece elevii inteleg ca e obligatoriu sa asiguram o lume mai curata, in care oamenii sa stie sa ca fiecare gest conteaza, atat al sau personal, cat si ca parte a unui grup in cadrul comunitatii".

Autor: Anca Dindiligan
sursa: informatia-zilei.ro

imagini de la aceasta activitate