Elevii de la Colegiul "Eminescu"i de la Scoala Ferneziu vor planta puieti in zona Baraj Firiza

Elevi baimareni, alaturi de reprezentanti ai unor institutii locale, vor lua parte la "Sarbatoarea Sadirii Arborilor". Evenimentul organizat de "Agentia Pentru Protectia Mediului Maramures" si Ocolul Silvic Municipal Baia Mare va avea loc marti 13 aprilie, incepand cu ora 10:00, in zona Baraj Firiza. In cadrul acestei zile, vor avea loc plantari de puieti si o masa rotunda cu tema "Luna Padurii in Baia Mare."

"Sarbatoarea Sadirii Arborilor" va fi marcata prin organizarea de doua mari activitati.

Prima actiune va fi masa rotunda "Luna padurii la Baia Mare", la care vor lua parte reprezentanti ai Prefecturii, Garzii de Mediu, Primariei Baia Mare si Directiei Silvice. In cadrul acestei intalniri, se vor prezenta rezultatele "Campaniei Nationale de Informare, Constientizare si Responsabilizare in domeniul imbunatatirii mediului inconjurator organizat in Maramures, in perioada 19 martie-19 aprilie 2010" si sustinut de APM Maramures. De asemenea, se va face public programul de regenerare a padurilor pe anul 2010 si situatia forestiera in judetul Maramures.

Cea de-a doua activitate vizata in cadrul acestui eveniment va fi actiunea de plantare de puieti in zona Baraj Firiza, la care vor participa elevii Colegiului National "Mihai Eminescu" si Scoala Ferneziu alaturi de organizatori si invitati.

sursa: emaramures.ro