Reusita pentru Maramures. Dupa ce in ultimii ani, noua unitati scolare au primit titulatura de scoli europene, in urma unui concurs organizat la nivel national, in 2010 au mai fost desemnate patru pentru a primi acest certificat. Este vorba de Colegiul National "Mihai Eminescu", Colegiul Tehnic "George Baritiu" si scolile generale "George Cosbuc" si "Dimitrie Cantemir".

In cadrul concursului national "Scoala Europeana", editia 2010, au participat 131 de unitati de invatamant preuniversitar din toate judetele si din Bucuresti. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Maramures, evaluarea candidatilor a fost realizata in luna martie de catre o comisie nationala din care a facut parte si inspectorul scolar pentru integrare europeana si programe comunitare, Ligia Durus.

In urma evaluarii centralizate, au fost declarate castigatoare 60 de unitati de invatamant din intreaga tara. Din Maramures, au cucerit titlul patru dintre cele sase unitati participante. Acestea au fost: Colegiul National "Mihai Eminescu", Colegiul Tehnic "George Baritiu", Scoala "George Cosbuc" si Scoala "Dimitrie Cantemir".

Reprezentantii ISJ Maramures au anuntat ca premierea va avea loc joi, 22 aprilie, la Palatul Parlamentului si vor participa inspectorul general , inspectorul de profil si delegatii ale unitatilor castigatoare, formate din director, director adjunct, coordonatorul proiectelor de cooperare europeana si un elev.

In intervalul 2004-2009 au mai fost desemnate "scoli europene" Colegiul National "Mihai Eminescu", Scoala "George Cosbuc" in 2004, acelasi colegiu si Scoala "Dimitrie Cantemir" in 2007, Liceul "Bogdan Voda" Viseu de Sus in 2006, Scolile "Vasile Alecsandri" si "Nicolae Iorga" in 2008, Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu" si Grupul Scolar Industrial din Cavnic in 2009.

sursa: emaramures.ro