O vorba romaneasca spune ca un om este implinit atunci cand a sadit un pom, a construit o casa si a crescut un copil. Elevii de la Colegiul National "Mihai Eminescu" si de la scoala din Ferneziu au facut primul pas in acest sens, plantand nu unul, ci chiar mai multi puieti, in cadrul actiunii dedicate "Sarbatorii sadirii arborilor" organizata in zona Barajului Firiza.

Elevii participanti la actiunea organizata de Agentia pentru Protectia Mediului si Ocolul Silvic Municipal Baia Mare au fost extrem de entuziasmati atat de faptul ca au putut face o fapta buna, cat si de ziua de vacanta bonus pe care au primit-o.

"Sa aduci elevi sa faca ceva pentru natura e un lucru bun, ii ajuta sa isi dezvolte o gandire buna, sa vada importanta padurilor. Imi pare rau ca a durat atat de putin, am plantat zece copaci si atat. Am fi putut sa facem o chestie mai de amploare", a spus eleva Rebeca Geiger.

"Au fost foarte multi participanti si presupun ca actiunea a fost receptata foarte bine. Multi au fost incantati de idee, si la noi in clasa cand s-a auzit de idee toti am fost foarte incantati", a adaugat Cristina Barbus.

Peste 1.500 de puieti au fost plantati pe o suprafata de 0,3 hectare, toti cei prezenti, fie ca au fost elevi, voluntari sau persoane publice au sadit cel putin un copac, demonstrand ca mai exista numerosi oameni pentru care mediul si natura sunt importante.

"Astazi suntem doua clase, 42 de elevi si trei profesori insotitori. Sper ca facem o treaba foarte buna, pe care am dori sa o extindem si sa fie si alte unitati scolare implicate in aceasta actiune. Elevii se bucura foarte mult de aceasta actiune, unii dintre ei sunt la prima treaba de genul acesta. Toti sunt foarte bucurosi, am si reusit sa plantam foarte rapid ceea ce am avut si elevii sunt foarte receptivi la acest fel de actiuni", a spus Ionel Bud, unul dintre profesorii insotitori.

Agentia pentru Protectia Mediului Maramures a pregatit pentru perioada urmatoare alte actiuni de informare si educare pe tema problemelor de mediu si a gestionarii deseurilor, atat cu elevii si studentii, cat si cu diferite organizatii non guvernamentale.

sursa: emaramures.ro

imagini de la aceasta activitate