În perioada mai-iunie 2021 la Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" Baia Mare, clasele I-IV, s-a derulat Proiectul Educaţional "Dinți sănătoși, zâmbet frumos!" în parteneriat cu Filiala de Cruce Roșie Maramureș.
Sănătatea orală este o parte a sănătății întregului organism. În afară de avantajele sănătății fizice, sănătatea orală implică și avantaje psihice: menținerea unui zâmbet sănătos ca o expresie a respectului de sine și a încrederii în sine.
Este foarte important ca învățătorul / profesorul să ofere motivații copiilor pentru a aprecia sănătatea orală și a o integra obiceiurilor de igiena zilnică. Înțelegerea cauzelor bolilor dinților oferă un fundament pentru dezvoltarea unor deprinderi bune de igiena orală. Dacă aceste obiceiuri de igienă orală sunt deprinse la o vârstă tânără, ele se vor păstra în cursul vieții.
Scopul Proiectului Educațional "Dinți sănătoși, zâmbet frumos!" a fost conștientizarea importanței sănătății orale şi a factorilor de risc care pot afecta sănătatea orală. În cadrul proiectului printr-o lecție interactivă elevii au învățat tehnicii privind periajul dentar corect;
La finalul activității a avut loc distribuirea pachetelor primite de la Filiala de Cruce Roșie Maramureș în colaborare cu Colgate și bineînțeles câte o diplomă pentru cei mici.

Imagini de la această activitate.