Let’s Get Green! Cursa pentru un viitor verde incepe acum.

Proiectul, organizat de Let`s Do It, Romania! în parteneriat cu Kaufland România se numește "Let’s Get Green!" și invită elevii, profesorii și părinții din toată țara să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.

Un proiect prin care scolile din Romania pot castiga o transformare completa de 15 000 euro in cea mai ampla campanie nationala de educatie ecologica.

Dupa 3 ani de campanii de educatie in regiunea Dunarii, initiativa Let`s Do It, Danube! cucereste in 2017 intreaga Romanie.
Proiectul invita elevi, profesori si parinti din toata tara sa se implice in cea mai ampla campanie nationala de educatie ecologica. Mai exact, dorim sa impartasim cu elevii si parintii care ne vor fi parteneri in aceasta campanie, cunostinetele si experienta noastra despre protejarea mediului si despre colectarea selectiva.
Tot prin acest proiect ne mai dorim sa tragem si un semnal de alarma: Locul multora dintre deseuri nu este la groapa de gunoi, ci la reciclare.
Si nu in ultimul rand, dorim sa incurajam voluntariatul pentru toate varstele.
Proiectul va consta  tot intr-o competitie destinata scolilor din toata tara, desfasurata pe baza unei platforme online, unde scolile vor putea incarca toate materialele create.

Scolile vor putea realiza diverse tipuri de activitati, care vor primi apoi punctaje pe baza unui regulament comunicat:
• training eco pentru profesori
• training eco pentru copii
• concurs de colectare selectiva
• curatenie in comunitate 

Etapele proiectului:
1. Campania de educare ecologica pentru elevi
2. Campania de formare pentru profesori
3. Activitati de educare pentru parinti
4. Campania de colectare selectiva acasa
5. Actiuni de voluntariat in comunitate, organizate de școli: curatenie, inverziri de spații, plantare de flori si copaci, reutilizare creativa, proiectie de filme educative, etc.

imagini de la aceste activitati